HTML

ankor.blog.hu

Friss topikok

  • anolin: Nagyon szép vers. (2013.02.13. 14:56)
  • anolin: Nagyon szépen leírtad. Pontosan ezt éreztem, mikor először láttam a tengert, hogy "milyen kis semm... (2012.09.08. 06:56)
  • Naphoz: hálás köszönet! (2012.08.10. 12:22)
  • : :-) sajnos mániám az ebay. Csak az alja kicsit vékony lett, mert meg kellett nagyítani az én mér... (2012.07.25. 21:10)
  • ankor: Én is nagyon szeretem Amerika. Ha több időm lesz, majd rakok fel pár kedvencem tőle. (2012.05.15. 10:42) Szabó Lőrinc tollából

Címkék

2010.01.29. 11:14 ankor_

Reggel,- utca,-zaj,-

Jóutam - mindig valakinek a veszte.

....

Már reggel láttam azt a nőt két gyerekkel valami iszonyat koszos babakocsit rángatott maga után, de a gyerek a mellén volt valami hordóban, a másik, olyan háromévesforma meg klaffogós gumicsizmában, egy vékony kis kabátban, úgy 5 méterrel sirdogált az anyja mögött. ( ez reggel 7 után )

A-zaktatástáskásmajmok csak fóruznak, ugye délelőtt, na kilenckor már a belvárosban láttam a családot, a vonulás hasonló, mint 7-kor. a gyerek keze, szája lilás, csak az arca vörös a sírástól.

Akkor azt gondolja az ember, hogy "első a család?" és nem azt, hogy annak a kicsinek 9-kor már másodreggelizni kéne az óvodába, és sorolhatnám...

Nem első a családban nevelés ilyen estben és gyűlölöm is azt aki fentről a bársonyszékből ezt pofázza, mert nem tömegkölz. eszközzel jár, és főleg nem a tömegben.

Mit ( is ) lehet,- (ne ) mondani?- kicsi csillagom: hát anyádtól ezt láttad és kaptad gondoskodás-ként, vagy talán azt, hogy nem szorul annyi ész az alkohol mellett meg az agyban, hogy ott a kórház és egy csomó közintézmény és anyaotthon és jószagúparfümfelhősésztótós nőcik a gyerekvédelemnél...,

és tényleg, a kutya sem - nemhogy a NAGY EGÉSZSÉGÜGYI GLOBÁLBÓL BÁRKi ( !) - kérdezi meg, hogy mi a bánatos lóvalagának vagy te ott a folyosón, a litben, a hullaszállítókocsin...

Mert ennyit tesznek.

Ha pénzt kérsz - adnak.

Ha rossz a helyzeted és nincs is helyzeted, és ezt még el is mondod- elveszik a gyereket.

Én már akkor is elvetetném, ha a hideg utcán mégegyszer meglátnálak délután.

Mert nem első a családban nevelkedés, hanem első a létbiztonság és azt egyszercsak nem te döntöd el.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ankor.blog.hu/api/trackback/id/tr516112130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilona 2010.01.29. 12:14:44

Nehéz...iszonyú nehéz ez a mérhetetlen leszegényedést látványát elviselni, különösen kisgyerekekkel. Legjobban ezekbe az emberekbe rúgnak bele különbözö szoc. szervezetek azzal, hogy hogy bizonyítsd be, hogy rászorulsz a segítségre. Papír ide, papír oda plusz lenézö kioktatás...nincs semmi sem ilyen megalázóbb helyzet, mint ez.
süti beállítások módosítása